Hommikusöögi retseptid

Suitsukala-kodujuustusalat 

Toidutare, 13. veebruar 2005, 13:17
Suitsukala-kodujuustusalat kurgi, muna ja tomatitega. Lisandiks õli- või vahukoorekaste.

Kogus: ühele

Koostisosad
200 g puhastatud suitsukala (siiga, räimi, forelli)
200 g kodujuustu
2-3 kõvaks keedetud muna
tammelehesalatit
tükike värsket kurki
100 g minitomateid
kimbuke murulauku
KASTE I :
2 sl sinepit
1/2 sl suhkrut
1/4 tl soola
1/2 sl valge veini äädikat
3/4 dl õli
KASTE II :
150 g vahukoort
1/4 tl soola
1/4 tl musta pipart
1/2 tl suhkrut

Valmistamine
Loputa ja rebi ribadeks salat. Pane salatiribad serveerimisvaagnale, peale kodujuustu ja hakitud murulauku. Tükelda puhastatud suitsukala ja lõika ribadeks kurk. Pane kodujuustule. Kaunista munasektorite ja poolitatud minitomatitega. Sega kokku sinep, maitseained ja veiniäädikas. Lisa kogu aeg segades õli, kuni kaste muutub ühtlaseks. Kalla kaste salatile. Lase enne serveerimist külmas maitsestuda. Salati juurde serveerimiseks sobib ka vahukoorekaste.Hea teada ! Enne serveerimist lase salatil külmas maitsestuda.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee