Gluteenivabad retseptid
4. märts 2005, 12:26

Tapioka-rabarberipuding

Maitsev magustoit.

Koostisosad
Tapiokipuder:
2 l vett
0.5 tl soola
3 sl suhkrut
1.6 dl teralist tapiokki e. maniokitärklist
Rabarbripüree:
225 dl viilutatud rabarbrit
1.25 dl suhkrut
noaotsatäis musta pipart
noaotsatäis soola
0.75 dl vett
1 tl värsket sidruni mahla
4 sl 10%-list rõõska koort
veidi vanilliekstrakti

Valmistamine
Tapiokamassi valmistamine: Kuumuta vesi, sool ja suhkur 3-4-liitrises paksupõhjalises potis keemiseni.
Sõrista juurde tapiokk, segu hoolega segades. Alanda kuumust ning keeda ilma kaaneta potis aeg-ajalt segades 35-50 minutit, kuni tapiokiterad on läbipaistvad.
Rabarbripüree: Samal ajal kuumuta 3 dl rabarberiviile, 0,75 dl suhkrut, pipar, sool ja ülejäänud vesi 2-liitrises potis umbes 8 minutit. Sega aeg-ajalt, kuni rabarber on pehme. Püreesta köögikombainis. Pane 4 sl rabarbripüreed kõrvale (selle segad tapioki hulka), ülejäänud uuesti potti. Lisa toored rabarbrilõigud ja kuumuta, aeg-ajalt segades, veel umbes 5 minutit. Lisa sidrunimahl.
Nõruta tapiokamass sõelal ja pane puhtasse 2-liitrisesse potti. Tänu sellele tardub magustoit. Lisa rõõsk koor, 2 sl suhkrut, vanill ja 4 sl rabarbripüreed. Kuumuta, aeg-ajalt segades, kuni suhkur on sulanud. Jahuta, jaota magustoidukaussidesse. Kaunista rabarberipüreega.