Lõunasöögi retseptid
18. juuni 2008, 08:26

Tadžiki šašlõkk

Lambalihašašlõkk. Liha peab jahedas maitsestuma 2-3 tundi.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 kg pehmet lambaliha
150 g laba õndrarasva
200 g sibulat
1 sidrun
1 kimp maitserohelist
400 g värskeid tomateid
soola
pipart
paprikapulbrit
koriandriseemneid
ja muid soovikohaseid vürtse

Valmistamine
Pehme lambaliha lõigatakse 30-40 g raskusteks tükkideks, segatakse rasvatükkide, hakitud sibula, vürtside, soola ja sidrunimahlaga. Lastakse 2-3 tundi seista jahedas kohas. Torgatakse vaheldumisi rasvatükkidega varrastele ja küpsetatakse hõõguvatel sütel. Tomatid torgatakse eraldi vardale ja küpsetatakse samuti. Valmis šašlõkile piserdatakse sidrunimahla ja antakse lauale koos tomatitega.