13. mai 2008, 07:00
Armeenia šašlõkk
Vardas küpsetatud marineeritud lambaribitükid. Liha peab külmas maitsestuma 7-8 tundi.
Kogus: ühele
Koostisosad
1 kg lambaribi koos kontidega
2 sibulat
1 sidrun
soola
pipart
Valmistamine
Lambaribi raiuda 25-30 g raskusteks tükkideks, lisada sool, pipar, sidrunimahl, riivitud sidrunikoor ja hakitud sibul. Segada ja panna 7-8 tunniks külma kohta seisma. Igasse vardasse torgata 5-6 tükki ja küpsetada hõõguvatel sütel, aeg-ajalt määrides lambarasvaga. Lisandiks antakse värskeid tomateid, sidruniviile, tükikesteks lõigatud sibulat, sibulapealseid, koriandrilehti, samuti lambarasvaga täidetud ja vardas küpsetatud värskeid baklažaane. Šašlõkk antakse lauale koos varrastega taldrikutel.
Kommentaarid (0)