Küpsetised

Meekook 

Toidutare, 31. jaanuar 2005, 13:17
Maitsev kook.

Kogus: ühele

Koostisosad
Keedutainas:
200 g võid
2 dl suhkrut
4 sl mett
4 muna
6 kuni 8 dl nisujahu
3 tl söögisoodat
0.5 tl soola
Hapukoorekreem:
1.5 l hapukoort
2 dl suhkrut
vanilli
sidruni mahla või
veidi sidrunhapet

Valmistamine
Valmistusviis
Pane ühe potiga vesi tulele.
Kui keema hakkab, siis tõsta peale kuumakindel kauss (saad nn veevanni) ja lisa sinna tainaained retseptis toodud järjekorras:
Lisa või ja lase sulada.
Lisa suhkur ja mesi, sega ühtlaseks.
Lisa pidevalt segades kergelt lahtiklopitud munad.
Sega 2 dl jahu, sooda ja sool, sõelu massi sisse. Sega korralikult.
Lisa ülejäänud jahu seni, kuni saad ühtlaselt läikiva paksema taina.
Jahuta tainas maha ning jaga viide (5) ossa küpsetuspaberite peale.
Rulli laiali. Küpseta kõik põhjad eraldi 200º C juures ahjus kuldseks (umbes 7 minutit).
Lõika kihtide servad kohe peale ahjust väljavõtmist sirgeks, sest pärast jahtumist muutuvad lehed rabedateks.
Servadest tee puru, millega katad koogi küljed ja raputad peale.
Enne koogi kokkupanemist peavad olema põhjad jahtunud.
Sega kreem ja jaota kihtide vahele hapukoorekreemi, peale ja servadele puista koogipuru.
Hoia enne serveerimist vähemalt 12 tundi jahedas.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee