Virsiku-kohupiimakookFoto: Birgit Pruus
Küpsetised
18. jaanuar 2005, 14:46

Virsiku-kohupiimakook

Maitsev küpsetis

Kogus: ühele

Koostisosad
Tainas:
2 dl nisujahu
125 g toasooja võid
1 munakollast
1 dl suhkrut
0.5 tl vanillsuhkrut
Kate:
250 g kohupiima pastat
2 muna
1 purki (pisem) konservitud virsikuid
1 dl konservivedelikku
1 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut

Valmistamine
Sega jahu, pehme või, suhkur, munakollane ja vanillisuhkur ühtlaseks tainaks. Pane tainas 15 minutiks külma tahenema. Suru tainas võitatud vormi põhja ja äärtele. Küpseta 225-kraadises ahjus 10 minutit. Valmista täidis: sega kohupiim, munad, kompotivedelik, suhkur ja vanillsuhkur ühtlaseks. Kalla segu eelküpsetatud põhjale, lao peale virsikupoolikud. Küpseta 200º C juures ahjus 25 minutit. Serveeri jahtunult.