Küpsetised

Liivaküpsised 

Toidutare, 29. november 2004, 10:41
Maitsvad küpsised.

Kogus: ühele

Koostisosad
175 g toasooja võid
75 g kuldset suhkrut
175 g sõelutud nisujahu
75 g peenikest mannat
Pealepuistamiseks:
kuldset suhkrut

Valmistamine
Esmalt klopi või kausis puulusikaga pehmeks.
Lisa suhkur, sõelu juurde jahu ja manna.
Sega puulusikaga ühtlaseks, lõpus sõtku käte abil täiesti ühtlaseks.
Rulli tainas kergelt jahusel laual paksuks 20 cm kettaks ja tõsta see 20 cm läbimõõdulise ja 3 cm sügavusega lahtikäiva pirukavormi põhjale.
Suru tainas tugevasti vormi vastu.
Torka kahvliga üleni auguliseks - muidu liivatainapõhi kerkib küpsemisel.
Küpseta 60-70 minutit 150-kraadise ahju keskosas, kuni liivaküpsis on helekollane ja keskele vajutades kõva tundub.
Võta vorm ahjust välja ning markeeri noaga kook 12 sektoriks.
Lase vormis jahtuda ja alles seejärel lõika liivaküpsis 12 sektoriks.
Puista peale kuldset suhkrut ning säilita õhukindlas karbis.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee