Kiudainerikkad toidud

Konserveeritud hautatud peakapsas 

Toidutare, 25. november 2004, 09:47
Nii valget kui ka käharat peakapsast võib kasutada värskelt konserveerimiseks.

Kogus: ühele

Koostisosad
kapsaspea
suhkrut
äädikat

Valmistamine
Nii valge kui ka käharat peakapsast võib kasutada värskelt konserveerimiseks. Kapsapea riivida või lõigata peeneks ning hautada suhkru ja äädikaga maitsestatud vees poolpehmeks. Kuuma kapsaga täita purgid kallata üle hautamisel ülejäänud vedelikuga ja steriliseerida eelsoojendatud vees. Liitriseid purki kuumuta 60 minutit 100º C juures. 
Hiljem tee nii. Sulatatud pekikuubikutega rasvas hautada peeneks lõigatud sibul, lisada riivitud kapsas (40 g pekki, 1 sibul, 500 g kapsast) veidike soola, suhkrut, äädikat ja soovi korral marjamahla ning hautada poolpehmeks.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee