Küpsetised

Päikeseline ananassikook 

Toidutare, 24. november 2004, 19:18
Kõige mahlasem on kook alles järmisel päeval.

Kogus: ühele
Valmistusaeg:
Ahjus küpseb umbes 50 minutit + ettevalmistus.

Koostisosad
200 g margariini või võid
2 dl suhkrut
2 suurt muna
4 ananassirõngast
2 dl jämedalt riivitud porgandit
1 dl peenestatud pähkleid
1 sidruni riivitud koor
3 dl nisujahu
1/2 tl ingverit
2 tl küpsetuspulbrit
VORMI:
margariini või võid
riivsaia

Valmistamine
Määri üsna suur rõngasvorm ja puista see üle riivsaiaga. Pane ahi kuumenema 175 kraadini. Lõika ananassirõngad hästi väikesteks kuubikuteks ja nõruta vedelikust. Riivi porgandid ning haki pähklid pika noaga. Pese sidrun ja riivi kergelt selle kollane kooreosa. Sega ingver ja küpsetuspulber jahu hulka. Vahusta rasvaine ja suhkur kohevaks vahuks. Lisa ükshaaval ning kloppimist jätkates munad. Sega kaabitsaga taina hulka ananassikuubikud, riivitud porgandid, peenestatud pähklid, riivitud sidrunikoor ning jahusegu. Vala tainas vormi ja küpseta kooki ahju allosas umbes 50 minutit. Lase koogil hästi ära jahtuda, enne kui selle viiludeks lõikad. Kõige mahlasem on kook alles järgmisel päeval.Serveeri jahtunult.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee