Küpsetised

Šokolaadi-banaanimuffinid 

Toidutare, 4. september 2008, 11:13
Šokolaadi-banaanimuffinid Jaan Heinmaa
Tõestatud andmeil olevat nii tume šokolaad kui banaan südameleväga kasulikud, vaimustav maitseelamus veel pealekauba.

Koostisosad
1 dl Fariinsuhkur
2 tk Muna
100 g Sulatatud küpsetusmargariin
2 tk Küpsed banaanid
3.5 dl Jahu
2 tl Küpsetuspulber
50 g Tume šokolaad (Bitter või Fazeri plokkšokolaad)
GLASUUR
100 g Tume šokolaad

Valmistamine
Vahusta toasoojad munad suhkruga tihedaks heledaks vahuks. Lisa sulanud ja jahutatud margariin, kokanoaga tükeldatud šokolaad ning kahvliga püreeks vajutatud banaanid.
Sõelu peale küpsetuspulbriga segatud jahu ja sega tainas ühtlaseks.
Küpseta 200° juures 18–20 minutit, lase jahtuda. Pane tükeldatud šokolaad väiksesse minigrip-sulguriga kilekotti, suru õhk välja ja vajuta sulgur kinni. Pane kott umbes 50° vette ning hoia seal šokolaadi sulamiseni. Võid šokolaadi sulatada ka veevannis, kuid siis pead hoolega jälgima, et selle hulka ei satuks auru või veetilku – need muudavad segu tükiliseks. Jaga sulanud šokolaad muffinite peale.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee