Prantsuse köök
22. september 2010, 12:26

Ratatouille

Maitsev köögiviljahautis.

450 g tomateid, kooritud ja hakitud (või vastav kogus purustatud tomateid)3 purustatud küüslauguküünt2 oksakest tüümianioliiviõli1 tl suhkrut1 kooritud ja kuubikuteks lõigatud baklazhaan4 väikest suvekõrvitsat, viilutatud2 ribadeks lõigutud punast paprikat2 suurt sibulat, viilutatud8-10 basiilikulehte, hakitud4 sl hakitud petersellisoola ja pipart Valmistus:Hauta tomatid ja küüslauk koos suhkru ja tüümianiga väheses õlis madalal kuumusel.Teisel pannil kuumuta rohkem õli, selles küpseta järgemööda baklazhaanid, suvekõrvitsad, paprikad ja sibulad: kui ühed viljad on valmis, tõsta ära ja küpseta järgmised.Kui tomatid on tihkeks püreeks haudunud, lisa kõik aedviljad korraga, lase koos haududa umbes 5 minutit, maitsesta basiiliku, peterselli, soola ja pipraga.