Ameerika köök
2. juuni 2005, 12:33

Ameerika saiavorm kaneeliga

Selle retsepti järgi küpsetatud saiavormi alumine pool on kreemitaoliselt pehme, maitse kergelt vürtsikas ja mitte liiga magus; pindmine kiht on krõbe, pruun ja kaneelimaitseline.

Kogus: neljale

Koostisosad
4 suurt muna
1 munarebu
2 dl suhkrut
6 dl täispiima
6 dl 10% rõõska koort
1 sl vanillsuhkrut
näputäis jahvatatud muskaati
0,25 tl soola
450 g eelmise päeva prantssaia
2 sl sulatatud magedat võid
Üleriputamiseks:
2 sl suhkrut
0,5 tl jahvatatud kaneeli

Valmistamine
Määri umbes 33x22 cm ahjuvorm pehme margariiniga. Lõika sai koos koorikutega umbes sentimeetri paksusteks viiludeks ja poolita need. Sega munad, rebu ja suhkur põhjalikult läbi, kuid ära vahusta. Mikserda juurde piim, koor ja maitseained. Eralda saiatükkidest umbes veerand, ülejäänu puista vormi, kalla munapiimaga üle ja lase 20 minutit seista. Lao ülejäänud saiatükid lapiti vormiroa pinnale ja suru õrnalt munapiimasse. Pintselda saiaviile sulatatud võiga ja riputa üle kaneelisuhkruga. Küpseta ahju allosasse pandud restil 150 °C juures 45-50 minutit.
Võta vorm ahjust, kui pind on pruun, kuid roog vormi raputades alles võdiseb kergelt. Arvesta, et küpsemine jätkub ka pärast ahjust võtmist, üleküpsenud puding aga pole enam mahlane. Lase enne serveerimist 45 minutit restil jahtuda.