Kiudainerikkad toidud

Küpsisetort rabarberiga 

Toidutare, 7. jaanuar 2007, 14:29
Küpsisetort rabarberiga. 

Koostisosad
Põhi:
50 g küpsiseid
100 g margariini või võid
0.5 dl suhkrut
Täidis:
2 dl 35%-list rõõska koort
2 dl kohupiima
10 lehte želatiini
250 g rabarberit
1.5 dl suhkrut
Kate:
250 g rabarberit
1 dl suhkrut
2 dl vett
1 dl želeesuhkrut

Valmistamine
Sega pehme või ja purustatud küpsised. Lisa suhkur ja sega ühtlaseks. Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhjale. Pane želatiin külma veega likku. Lõika rabarber viiludeks ning kuumuta koos suhkruga potis keemiseni. Jahuta. Vahusta rõõsk koor, lisa kohupiim. Kuumuta potis veidi vett ning sulata selles kuivakspressitud želatiinilehed. Sega rabarbri-, vahukoore- ja želatiinisegu ning kalla segu tordipõhjale. Pane vähemalt 4 tunniks külmkappi tarretuma. Lõika rabarber õhukesteks viiludeks ning kuumuta suhkruga potis keemiseni. Jahuta ja tõsta tordile. Kuumuta potis vesi ja želeesuhkur keemiseni. Lase veidi jahtuda ning seejärel tõsta lusikahaaval rabarbrikattele. Pane tort veel tunniks ajaks külmkappi.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee