RABARBERIKOOK IV
Kogus: ühele
Koostisosad
Tainas:
16 dl täisteranisujahu või täistera- ja tavalise nisujahu segu
8 dl suhkrut
3 tl küpsetuspulbrit
3 tl söögisoodat
2 sl vanillsuhkrut
500 g margariini või võid
2 muna
4 dl hapupiima
Täidis:
1 l kohupiima
4 dl suhkrut
8 muna
4 tl vanillsuhkrut
5 dl tükeldatud ja vähese suhkruga segatud rabarbrit
Kaunistuseks:
õhukeselt viilutatud rabarbrit
Valmistamine
ValmistusviisSega jahu, suhkur, küpsetuspulber, sooda ja vanillsuhkur. Näpi juurde või või margariin. Jaota purusegu kaheks. Lisa ühele purusegule munad ja hapupiim ning sega. Määri tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Sega täidiseained omavahel, laota tainapõhjale. Puista peale ülejäänud purusegust. Küpseta 200-kraadises umbes 35 minutit, kuni kook on kaunilt kuldne. Lõika kook tükkideks ja kaunista rabarberiviiludega. Sellest retseptist saab suure ahjuplaadi täie kooki.ServeerimisviisLisandid
Kommentaarid (0)