Gluteenivabad retseptid

Tšipsid porgandist, pastinaagist ja kartulist 

Sirje Rekkor, 4. märts 2009, 08:45
Ahjus küpsetatud köögiviljakrõpsud. 

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 keskmist porgandit
1 keskmine pastinaak
1 väike vähese tärklisesisaldusega kartul
2 sl külmpressitud oliivõli
2 sl maisijahu (või purustatud maisihelbeid)
1/4 tl purustatud musta pipart
soola

Valmistamine
Köögiviljad koori ja lõika õhukesteks (maksimaalselt 5 mm paksusteks) viiludeks. Kuumuta vesi keema, lisa sool. Blanšeeri köögivilju keevas vees umbes 3 minutit. Võta nad vahukulbiga välja, uhu külma veega, nõruta ja lase veidi jahtuda. Pintselda ahjuplaat kergelt õliga üle. Köögiviljaviilud sega õli, maisijahu, soola ja pipraga. Laota need ühekordse kihina ahjuplaadile. Küpseta kuumas ahjus 4-5 minutit mõlemalt poolt, kuni aedviljakrõpsud on kaunilt kuldpruunid.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee