Prantsuse köök

PRANTSUSE ÜHEPAJATOIT 

Toidutare, 22. mai 2007, 13:13
Prantsuse ühepajatoit ubade, suitsuribi, sealiha, vorsti ja tomatiga. Valmistamisaeg u 3 tundi (oad keevad 1 tund, hautis haudub paar tundi). Cassoulet on ühepajatoit, millesse võib panna mitmesuguseid aedvilju, nagu porgand, pastinaak või kaalikas.

Kogus: ühele

Koostisosad
200 g valgeid ube
1 1/2 l vett
200 g suitsuribi
400 g sea abatükki, ribi või selja esitükki
2 väikest sibulat
1-3 küüslauguküünt
1 purk tomatihoidist
6 dl vett
1 lihapuljongikuubik
200 g maitserikast vorsti
1/2-1 tl soola
2 tl maitseürte(tüümiani, basiilikut, punet, harakputke)

Valmistamine
ValmistusviisLeota ube öö otsa vees ja vala leotusvesi ära. Keeda ube 1 1/2 liitris vees umbes tund aega ning pane sõelale nõrguma. Lõika suitsuribi tükkideks, sealiha kuubikuteks ja kooritud sibulad sektoriteks. Kuumuta suitsuribi pannil, kuni rasv hakkab särisema. Lisa lihatükid ja sibulasektorid ning pruunista need kergelt. Pane liha ja sibul potti või kastrulisse. Pruunista tükeldatud vorst samal pannil ning jäta sinna oma aega ootama. Lisa potti oad, kooritud ja tükeldatud küüslauguküüned, tomatihoidis, kuum vesi ja lihapuljongikuubik ning sool ja soovitud maitseained. Lase ubadega ühepajatoidul kaane all paar tundi haududa. Peaaegu valmis toidule lisa vorst. Lõpuks proovi maitset. Cassoulet on ühepajatoit, millesse võib panna mitmesuguseid aedvilju, nagu porgand, pastinaak või kaalikas.ServeerimisviisServeeri kohe pärast valmistamist.Lisandid

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee