Väherasvased toidud

Kolme kala uhhaa 

Toidutare, 2. veebruar 2009, 14:12
Uhhaa erinevat sorti kaladest

Kogus: ühele

Koostisosad
KALAPULJONG:
500 g kalaluid, kalapäid, väikseid kalu (kalasupikogu)
50 g porgandit
50 g mugulsibulat
1 loorberileht
1 tillioks
valget pipart
meresoola
1-1 1/2 l vett
1 dl valget kuiva veini
SUPP:
200-300 g värsket kala, näiteks ahvenat, koha ja lesta
200 g kartulit
50 g porgandit
10 g mugulsibulat
peterselli
loorberit
pipart
soola
natuke võid

Valmistamine
ValmistusviisPuhasta väiksed kalad sisikonnast ja lõpustest, soomused jäta alles. Puhasta ka supi sisse tükeldamiseks mõeldud kalad ja fileeri need. Pane kalaluud, pead ja väikesed kalad külma vette ning kuumuta neid kuni keemiseni. Eemalda vaht ja lisa juurviljad, mida võid pannil enne pisut röstida. Lisa ka maitseained. Keeda puljogit tasasel tulel kuni 30 minutit. Viis minutit enne puljongi valmimist lisa sellele kuiv valge vein. Kurna puljong, hoia seda kuumana. Sibul lõika viiludeks ja kuumuta võis koos peterselli ning kuubikuteks tükeldatud porgandiga. Lisa supisse kalafileetükid, kuubikuteks tükeldatud kartul, võis kuumutatud sibul, porgand ja petersell. Maitsesta uhhaa soola ja pipraga, lisa loorberileht. Keeda, kuni köögivili on pehme. Serveerimisel garneeri tillioksaga.ServeerimisviisServeeri kohe pärast valmistamist. 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee