Linnuliha retseptid

KALKUNI-KARTULI VORMIROOG 

Ruth, 4. mai 2007, 10:21
Maitsev vormiroog. Valmistamisaeg määramata.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 kg kartuleid
400 g kalkunifileed
1 sibul
1 sl õli
5 dl vett
2 dl 10%-list koort
0,5 dl jahu
1 kanapuljongikuubik
0,5 tl estragoni
0,5 tl viie pipra segu
1 tl karrit

Valmistamine
ValmistusviisKoori kartulid ja lõika peenikesteks pulkadeks. Määri suurem ahjuvorm rasvaga ja laota kartulid vormi põhja. Pruunista ribadeks lõigatud kalkunifileed pannil. Lisa peenestatud sibul ning kuumuta aeglasel tulel, kuni sibul on läbipaistev. Lisa jahu ja karri, kuumuta segades veel minut aega. Kalla korraga juurde külm vesi ja koor ning kuumuta segades , kuni kaste keema tõuseb ja pakseneb. Maitsesta pudendatud puljongikuubiku, piprasegu ja soovi korral ka estragoniga. Kalla kartulite peale ning küpseta 175 kraadi juures 1,5 tundi. Küpsemise lõpupoole võid ahju temperatuuri alandada ning vormi fooliumiga kinni katta. ServeerimisviisServeeri kohe pärast valmistamist.Lisandid

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee