Lõunasöögi retseptid

HAKKLIHARULLID 

Toidutare, 2. september 2008, 18:40
Vürtsikad hakkliharullid sobivad ahjus või mikrolaineahjus küpsetamiseks või hoopis grillimiseks. Valmistamisaeg määramata. Ahjus küpsevad 12 minutit, mikrolaineahjus täisvõimsusel 8-9 minutit. Antud kogusest saab 8-12 hakkliharulli.

Kogus: ühele

Koostisosad
300 g hakkliha
1-2 sibulat
1-2 küüslauguküünt
2 sl hakitud peterselli
1 muna
3/4 tl soola
1/4 tl majoraani
1 ml musta pipart (1 ml=maitseainelusikate komplekti kõige väiksem lusikas)
2 sl sojakastet
4 tilka tabascot
veidike Cayenne'i pipart

Valmistamine
ValmistusviisKoori ja haki sibul ning küüslauk. Sega kausis hakkliha hulka sibul, küüslauk, petersell, muna ja maitseained. Sõtku tainas ühtlaseks ning jaga märjal töölaual 8-12 osaks. Vormi neist pöidlajämedusi rulle. Määri liharullid õli või grillikastmega ja raputa peale musta pipart. Küpseta liharulle praeahjus 225 kraadi juures umbes 12 minutit või grilli need. Puutikud pista neisse enne või pärast küpsetamist. Kui küpsetad liharulle mikrolaineahjus, pane need ümmargusse vormi, tikud keskme suunas. Küpseta täisvõimsusel 8-9 minutit.ServeerimisviisServeeri kohe pärast valmistamist.LisandidHakitud sibul, kapsa- või lehtsalat, värske leib.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee