Lõunasöögi retseptid

Võileivatort krevettidega 

Toidutare, 6. mai 2009, 12:07
VÕILEIVATORT KREVETTIDEGA 
Maitsev võileivatort krevettide ja suitsulõhega. Valmistamisaeg u 30 minutit + vähemalt paar tundi seisab jahedas.

Kogus: ühele

Koostisosad
9 pikka saiaviilu vôi 18 väikest
TÄIDIS 1:
1 purk krevette omas mahlas, u 380 g
u 1 dl créme fraiche
1 karp krevetimaitselist sulatatud juustu (225 g)
TÄIDIS 2:
600 g koorimata krevette
1 dl créme fraiche ja lahja majoneesisegu
3 keedetud muna, hakitud
u 10 cm porrulauku
hakitud tilli
KAUNISTUS:
1 dl créme fraiche ja majoneesisegu
12 viilu suitsulôhet
1 purk (100 g) punast kaviari
1 suur punane sibul (vôi mônda teist mahedama maitselist sibulat)
salatilehti
sidrunilôike
tillioksi

Valmistamine
Valmistusviis(Soovitav on kasutada pikki saiaviile, siis seisab tort paremini koos. Laota pikad saiaviilud risti, võrredes eelmise kihiga.) Lõika saiaviiludelt servad ära. Laota alusele 3 pikka või 6 väikest saiaviilu üksteise kõrvale. TÄIDIS 1: Haki krevetid väiksemateks tükkideks, sega créme fraiche ja sulatatud juustuga. Määri täidisegu üle saiaviilude. Pane järgmine kiht saiaviile. TÄIDIS 2: Koori krevetid, lisa créme fraiche ja majoneesisegu, hakitud munad, hakitud porrulauk ja hakitud till. Kata saiaviilud täidisega. Pane viimane kiht saiaviile. KAUNISTUS: Kata tort créme fraiche ja majoneesiseguga pealt ja küljed. Rulli lõheviilud kokku ja paiguta tordile. Igale lõherullile pane keskele veidi kaviari, peale puista hakitud sibulat. Kaunistuseks lisa ka sidruniviile ja tilloksi. Tordiserv kaunista salatiga. ServeerimisviisEnne serveerimist on soovitav torti hoida jahedas vähemalt paartundi.Lisandid 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee