Toidukordade retseptid

ANANASSI-BESEEKOOK 

Toidutare, 13. august 2008, 07:45
Ananassitäidise ja beseekattega pidulik kook. Valmistamisaeg määramata.

Kogus: ühele

Koostisosad
TAINAS:
200 g margariini
2 dl jahu
3 dl kiirkaerahelbeid
1 sl suhkrut
1 sl vett
TÄIDIS:
1 suur purk ananassitükke
3 sl suhkrut
2 sl jahu
1 tl jahvatatud kaneeli
raasuke jahvatatud muskaati
2 sl võid
KATE:
3 munavalget
1 dl suhkrut

Valmistamine
ValmistusviisMääri suurem madal koogivorm margariiniga. Sega tainaained köögikombaini tainakonksudega kiiresti läbi ja lase vähemalt 10 minutit külmas seista. Sega keedunõus ananassitükid suhkru, jahu, kaneeli ja muskaadiga ning kuumuta madalal kuumusel 5 minutit. Lisa või ja sulata see segades. Tõsta nõu pliidilt ära. Vooderda koogivormi põhi ja servad tainaga, toesta ääred fooliumiga ning eelküpseta koogipõhja 225 kraadi juures 10 minutit. Jaota täidis eelküpsetatud põhjale ja pane 10 minutiks ahju. Vahusta munavalged läikivaks vahuks, lisades suhkru vahustamise käigus järk-järgult. Tõsta vaht koogile ja küpseta veel 5-7 minutit ehk kuni besee servad muutuvad pruunikaks.ServeerimisviisServeeri jahtunult.Lisandid

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee