Gluteenivabad retseptid
19. september 2012, 05:56

Punane riis läätsedega

Hautatud  riis läätsede, purustatud tomatite, küüslaugu ja basiilikuga. Sobib värviliseks lisandiks praetud kala, liha või vorsti juurde. 

Koostisosad
4 dl vett
1 lihapuljongikuubik
1 1/2 dl riisi
2 dl läätsi
1/2-1 purk purustatud tomateid
1-2 küüslauguküünt
1 tl basiilikut
1/2 tl soola
1 ml valget pipart (1 ml=maitseainelusikate komplekti kõige väiksem lusikas)

Valmistamine
Lase vesi keema, lisa lihapuljongikuubik ja riis ning keeda kaane all 10 minutit. Pane juurde läätsed, purustatud tomatid, peenestatud küüslauk ja maitseained. Keeda veel 10 minutit. Maitse ja vajaduse korral lisa ürte. Paku rooga praetud kala, liha või vorsti juurde.