Mehhiko köök
16. august 2006, 06:14

MEHHIKO SALAT

Vürtsikas majoneesi-hapukoorekastmes hakkliha-tomati-juustusalat tortillakrõpsude või taco-põhjadega. Valmistamiseg u 20 minutit.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min
20

Koostisosad
400 g hakkliha
1/2 tl soola
1/2 tl tshillipipart
3-4 tilka tabascot
1 väike pea jääsalatit
6-7 tomatit
2-3 dl riivitud juustu
1 kotike tortillakrõpse (nacho) või taco-põhju
KASTE:
1 1/2 dl majoneesi
1 dl kooresegust hapupiima (hapukoore-keefiri segu, soomlaste kermaviili)
tacokastet või tshilliketshupit

Valmistamine
ValmistusviisPruunista hakkliha teflonpannil omas rasvas, maitsesta soola, tshillipipra ja tabasco'ga ning lase jahtuda. Tükelda salat ja lõika tomatid sektoriteks. Sega majonees ja kooresegune hapupiim. Maitsesta taco-kastme või tshilliketshupiga. Pane serveerimisnõusse kihiti salat, tomatid ja hakkliha. Nõruta kaste peale ja sega kergelt. Raputa peale riivjuust ja murenda lõpuks salatisse tortillakrõpsud või taco-põhjad. ServeerimisviisEnne serveerimist lase salatil veidi aega maitsestuda.LisandidKülm õlu.