Lõunasöögi retseptid

Kihiline tuunikalasalat 

Toidutare, 23. märts 2010, 14:52
Kihiline tuunikalasalat prantsuse õlikastmega.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 purk tuunikala (200 g)
1 dl riisi
3 dl vett
1/2 tl soola
tükk värsket kurki
50 g rabedat salatit või hiina kapsast
1 dl herneid
10 oliivi
1/2 paprikat
PEALE:
2 muna
tilli
murulauku või peterselli
KASTE:
2 sl veiniäädikat
6 sl õli
1 ml soola (1 ml=maitseainelusikate komplekti kõige väiksem lusikas)
veidike valget pipart
1 tl sinepit
1 peenestatud küüslauguküüs
2 ml suhkrut (1 ml=maitseainelusikate komplekti kõige väiksem lusikas)

Valmistamine
ValmistusviisPane riis keevasse soolaga maitsestatud vette. Sega natuke ja hauta kaane all pehmeks, lase jahtuda. Keeda mune 12 minutit, pane need natukeseks külma vette ja koori. Pese ja lõika kurk kuubikuteks ning rebi salat tükkideks. Lao serveerimisnõusse kihiti riis, herned, kurgikuubikud, salat, tuunikala, oliivid ja tükeldatud paprika. Valmista kaste: mõõda kastme ained väikesesse purki või pudelisse. Loksuta tugevasti. Vala kaste salatile. Lõika munad sektoriteks ja kaunista salat nendega. Peale raputa tilli, murulauku või peterselli. ServeerimisviisEnne serveerimist lase veidi aega jahedas maitsestuda. 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee