Linnuliha retseptid
14. november 2008, 07:03

Seene-riisitäidisega kanapirukas

Kohupiimast muretainapirukas kana-seene-riisi-porrutäidisega. Katteks riivjuust oliividega. 

Kogus: ühele

Koostisosad
PÕHI:
2 1/2 dl nisujahu
50 g võid
1 dl lahjat kohupiima
TÄIDIS:
1/2 grillitud broilerit
2 dl pudruriisi
100 g konservseeni
1 väike porru
2 sl õli
2 dl piima
2 muna
pipart
karrit
soola
PEALE:
1 dl riivjuustu
15 musta oliivi

Valmistamine
Näpi jahu ja või muredaks. Lisa kohupiim ja sega ühtlane tainas. Pane see täidise valmistamise ajaks külmkappi. Puhasta broileriliha kontidest ja lõika umbes suhkrutüki suurusteks tükkideks. Haki porru ja seened peeneks. Lase neil pannil rasvaines kuivaks keeda ja pruunista kergelt. Rulli tainas kahe küpsetuspaberi vahel nii suureks kettaks, et see kataks küpsetusvormi põhja ja servad. Eemalda pealmine paber, tõsta tainas koos alumise paberiga vormi ning vajuta tihedalt selle põhja ja seinte vastu. Paberi abil saab küpsenud piruka kergesti vormist kätte. Keedetud riis laota vormi pirukapõhjale ja lisa maitseks paar näputäit karrit. Selle peale pane kanaliha tükid ja pannilt pruunistatud seene-porrusegu. Klopi munad piimaga segi, lisa soola ja valget pipart ning kalla vormi pirukatäidise peale. Lõpuks riputa pinnale riivjuust koos oliividega ja pane vorm 35-40 minutks 200 kraadisesse ahju küpsema. Serveeri kohe pärast valmistamist.