Küpsetised

Peekoni-spinatipirukas 

Toidutare, 23. jaanuar 2006, 20:06
Lahtine peekoni-spinatipirukas lehttainapõhjal. 

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
500 g valmis lehttainast
TÄIDIS:
100 g kuubikuteks lõigatud peekonit
1 keskmine sibul
250 g külmutatud spinatilehti
4 muna
2 dl rõõska koort
2 dl piima
1/2 tl soola
1/2 tl valget pipart
muskaatpähklit

Valmistamine
Pane tainas sulama, samuti spinat, mida on parem sulatada sõelal. Pruunista hakitud sibul koos peekonikuubikutega kergelt pannil. Pigista spinatist sulamisel eritunud niiskus välja. Suru tainas pirukavormi põhjale ja äärtele kinni. Torgi tainast kahvliga ja eelküpseta seda ilma täidiseta 15 minutit 200 kraadises ahjus. Klopi munad piima ja koorega segi ning lisa maitseks soola, pipart ja muskaati. Laota spinat vormi pirukapõhjale, pane juurde pruunistatud peekonikuubikud ja sibul ning vala munapiim sinna peale. Küpseta pirukat 200 kraadises kuumuses 30-40 minutit, kuni munapiim on hüübinud. Kui eelistad kergemat pirukat, siis võid peekonikuubikud retseptist välja jätta. Selle asemel võib täidises kasutada taist sinki või suitsukala. Serveeri kohe pärast valmistamist.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee