Taimetoidu retseptid

Sufleekartul 

Maire Suitsu, 19. september 2012, 05:53
Sufleekartul on eelkõige mõeldud piduliku prae lisandiks. 

Koostisosad
4 suuremat muredat kartulit
50 g võid
1 dl leiget piima
2 muna
1 tl soola
kimbuke värsket tilli

Valmistamine
Küpseta kartulid pehmeks, poolita pikuti ning õõnesta sisu lusikaga välja. Mikserda väljaõõnestatud kartuli hulka või, seejärel lisa piim, munarebud, sool ja peenestatud till. Viimasena kalla segule tugevaks elastseks vahuks mikserdatud munavalged ja tõsta õrnalt segamini. Jaga mass koorikutesse ja küpseta 200 kraadi juures u 15 minutit ehk kuni täidise kõrgemad osad on pruunistunud. Sufleekartul sobib nii liha kui ka kala lisandiks. Kui aga soovid neid pakkuda omaette einena, maitsesta täidist täiendavalt pipra, küüslaugu-, sibula- või paprikapulbriga. Eriti uhke välimuse saamiseks suru täidis läbi tordipritsi figuurse otsiku.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee