Ameerika köök

Ameerika krevetisalat 

Toidutare, 2. juuni 2005, 12:35
Krevetisalat greibi, avokaado ja jääsalatiga.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
150 g külmutatud krevette
1 greip
2 avokaadot
1 väike pea jääsalatit
KASTE I:
1/2 dl hapukoort
1/2 dl piima
1/2 dl hakitud tilli
2 ml soola (1 ml=maitseainelusikate komplekti kõige väiksem lusikas)
1/2 ml musta pipart
KASTE II:
3 dl maasikaid
1 sl sidrunimahla
2 sl õli
veidike soola
veidike musta pipart

Valmistamine
Sulata ja nõruta krevetid sõelal. Koori greip, eralda sektorid üksteisest ning lõika need väikesteks tükkideks. Poolita avokaadod ja eemalda kivi. Võta lusika abil avokaadopoolikutest välja viljaliha ning lõika see viiludeks. Lõika salatilehed tükkideks ja kata nendega lame serveerimisvaagen. Tõsta krevetid, greibi- ja avokaadotükid eraldi kuhjadena salati peale. Sega kokku kastme ained ja serveeri kaste eraldi. Peale heleda kastme võid valmistada veel erksavärvilise maasikakastme, segades selle ained mikseriga. 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee