Lõunasöögi retseptid

Spargli-oasalat 

Toidutare, 1. juuni 2010, 07:13
Salat sparglist, aedoakaunadest, shampinjonidest ja salatist õlikastmega. Valmistamisaeg u 15 minutit.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: kuni 20 min
15

Koostisosad
200 g aedoakaunu
200 g sparglit
100 g värskeid või konserveeritud shampinjone
tükk kurki
käharat lehtsalatit
KAUNISTAMISEKS:
2 kõvaks keedetud muna (10 minutit)
KASTE:
3 sl õli
3 sl lahjendamata õunamahla
1 sl õunaveiniäädikat
2 ml kuivatatud basiilikut või paar värsket basiilikulehte (1 ml=maitseainelusikate komplekti kõige väiksem lusikas)
1 ml soola
veidike valget pipart

Valmistamine
ValmistusviisKeeda ube soolaga maitsestatud väheses vees 5-7 minutit ja nõruta. Lõika oad ja spargel kolme sentimeetri pikkusteks tükkideks, kurk lõikudeks ning seened viiludeks. Loputa salatilehed, raputa kuivaks ja pane madalale vaagnale. Sega oad, spargel, kurk ja shampinjonid ning aseta kuhjana salatilehtedele. Lõika keedetud munad sektoriteks ja kaunista salat nendega. Kastme ainete segamiseks loksuta neid kaanega purgis. Kui kasutad värsket basiilikut, lõika see kääridega peeneks. Nõruta kaste salatile ja lase salatil veidi aega jahedas seista. Serveeri spargli-oasalatit koos leivaga eelroana.ServeerimisviisEnne serveerimist lase jahedas seista.LisandidLeib.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee