Taimetoidu retseptid
19. september 2012, 05:45

Muretainakorvikesed

Muretainast valmistatud korvikesed, kuhu sobib panna erinevaid täidiseid. 

Koostisosad
300 g nisujahu
150 g võid
soola
4-6 sl vett
1 väike muna
jahu taina rullimiseks

Valmistamine
Muretaina valmistamiseks pane jahu lauale hunnikusse ja tee keskele süvend. Võitükikesed jaota jahuhunniku servale. Puista süvendisse sool, 4 sl vett ja lahtilöödud muna. Kergelt segades sõrmitse järjest enam jahu vedeliku hulka, kuni moodustub ühtlane ja elastne tainas. Kui tainas jääb liiga kuiv, lisa veel 2 sl vett. Vormi tainas palliks ja pane fooliumisse keeratuna 1 tunniks külmkappi seisma. (Sel ajal võid valmistada meelepärase täidise). Taina valmistamisel võid panna jahu ka koos kõikide teiste komponentidega kaussi, hakkida noaga läbi ja sõtkuda kätega ühtlaseks massiks. Rulli tainas kergelt jahusel laual u 0,5 cm paksuseks. Aseta vormid laual ühte kohta kokku ja pane nende peale lahtirullitud tainas. Rulli tainarulliga pealt üle - nii saavad vormid kiiresti ja vaevata täidetud. Muretainas võib küpsetamisel kokku tõmbuda ja serv sissepoole kaarduda. Selle vältimiseks tuleb tainast u 4 minutit küpsetada 225 kraadi juures (gaasipliidil 4.jaotus), seejärel täita vormid kuivatatud herneste või ubadega ja edasi küpsetada. Profid nimetavad seda meetodit pimeküpsetamiseks - korvikesi küpsetatakse kõigepealt tühjalt ja siis täidetuna. Korvikesi tuleb enne täitmist küpsetada u 10 minutit kokku. Võta korvikesed ahjust ja kalla herned-oad välja. Need on küpsetamisel korvikestesse väikesed lohukesed vajutanud. Seda annab omakorda vältida kui herned-oad valada korvikestesse pandud pärgamentpaberile. Koos täidisega tuleb korvikesed veelkord ahju panna ja küpsetada vastavalt täidisele. Ümmarguste koogivormide asemel võib kasutada ka teistsuguse kujuga vorme.