Linnuliha retseptid

PAPRIKA-KOORESUPP 

Toidutare, 9. veebruar 2009, 14:37
Paprika-koore-püreesupp kalkunirinnaga. Valmistamisaeg määramata.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 kg punast paprikat
2 sibulat
40 g võid
20 g jahu
500 ml puljongit
375 ml vahukoort
2 tl magusat paprikapulbrit
1/2 tl teravat paprikapulbrit
soola
300 g suitsutatud kalkunirinda (või keedusinki)

Valmistamine
ValmistusviisPese ja puhasta paprikakaunad ning lõika kuubikuteks. Püreesta paprikatükid mikseriga vedelaks massiks. Koori sibulad ja haki peeneks. Hauta potis sulatatud võis klaasjaks sibul, lisa jahu ja vispliga pidevalt segades puljong. Jälgi, et ei tekiks väikseid klimpe. Lisa ka vahukoor, paprikamass ja -pulber ning keeda madalal kuumusel u 10 minutit. Maitsesta soolaga. Eemalda kalkunilihalt nahk ja rasv ning lõika ribadeks. Lisa supisse. Kui koduses majapidamises ei ole mikserit, toimi järgmiselt: lõika paprika võimalikult väikesteks tükkideks, hauta 20 g võis koos sibulatega, lisa veidi puljongit ja kuumuta tasasel tule u 40 minutit. Suru läbi sõela. Kuumuta jahu 40 g võis. Edasi toimi nii, nagu ülal kirjeldatud.ServeerimisviisServeeri kohe pärast valmistamist.Lisandid