Hommikusöögi retseptid

Omletitort 

Toidutare, 17. veebruar 2005, 18:36
Pidulik omletitort kanaliha, ananassi, tomati ja juustuga.

Kogus: ühele

Koostisosad
12 väiksemat muna
8 sl vett
purustatud musta pipart
tilli (mõeldud on ilmselt kuivatatud tilli)
jahvatatud paprikat
küüslaugusoola
2 dl peenestatud küpset kanaliha
1 väike karp ananassitükke
5 viilu koorikuta röstileiba
2 dl vedelamat hapukoort
4 tomatit
3 dl riivjuustu
kaunistuseks
tomativiile
petersellilehti

Valmistamine
Küpseta väiksemal omletipannil 4 omletti, kasutades igaühe jaoks 3 muna ja 2 sl vett. Maitsesta iga segu lisaks soolale veel ühe maitseainega. Pane üks omlett suuruselt sobiva lahtikäiva koogivormi küpsetuspaberiga kaetud põhjale ja puista peale tükeldatud kanaliha ning nõrutatud ananassihoidis. Kui liha on mage, lisa veidi soola. Kata järgmise omletiga ja puista sellele praetud ja küüslagusoolaga maitsestatud leivakuubikuid. Nirista hapukoor siksakiliselt leivatükkidele. Järgmisele omletikihile aseta paksemad tomativiilud, riputa peale veidi soola ja pipart. Aseta kohale viimane omlett, puista üle ohtra riivjuustuga. Kata fooliumiga ja küpseta 175 kraadi juures 15 minutit, seejärel eemalda foolium ja küpseta veel 15 minutit ehk kuni juust hakkab mulle ajama. Pealt võib serveerimisel kaunistada tomativiilude ja petersellilehtedega. 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee