Kalatoitude retseptid

Kiirsoolatud kala, sidrunivaba 

Toidutare, 23. märts 2010, 14:55
Kala (lõhe-, forelli- või siiafilee) peab maitsestuma 1-2 ööpäeva külmkapis.

Koostisosad
u 600 g lõhe-, forelli või siiafileed
1 sl jämedat meresoola
1-2 tl suhkrut
1 tl jämedalt purustatud valget pipart
tillioksi

Valmistamine
Pane kalafilee fooliumile, nahk allapoole. Raputa peale sool, suhkur ja pipar ning kata üleni tilliga. Keera kala tihedalt fooliumisse ja pane vaagnal 1-2 ööpäevaks külmkappi. Pööra kala vahepeal ümber, et see maitsestuks ühtlaselt. Peale võid asetada väikese raskuse, see vajutab kala kokku ja kala sooldub kiiremini. Enne serveerimist pühi kala kuivaks ja puhtaks. Lõika sellest mööda nahka kitsa noaga ristipidi õhukesi viltuseid viile. Paku juurde keedetud kartuleid. Kiirsoolatud kala juurde sobivad majoneesi ja hapukoore põhjal valmistatud ning ürtidega maitsestatud kastmed, samuti nõgese-, spinati- ja seenehautis.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee