Toidukordade retseptid

LIIVAKEEKS 

Toidutare, 15. juuli 2007, 13:07
LIIVAKEEKS
Kartulijahu teeb selle keeksi sametiliselt pehmeks ja konjak lisab väga head maitset. Valmistamisaeg u 35 minutit + u 40 minutit küpseb.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min
75

Koostisosad
200 g soolata vōid (ära kasuta margariini)
2½ dl kartulijahu
1 tl küpsetuspulbrit
3 muna
2½ dl suhkrut
½ dl konjakit
VORMI MÄÄRIMISEKS:
vōid
riivsaia

Valmistamine
ValmistusviisPane ahi 200ŗ C peale. Võta 2 liitrine küpsetusvorm, määri võiga ja puista üle riivsaiaga. Vahusta või, lisa jahu ja küpsetuspulber ning sega tugevalt. Vahusta muna suhkruga valgeks ja kohevaks vahuks. Lisa muna vaht vähe haaval võisegule. (Mitte vastupidi!) Vahusta tugevalt ja kõige lõpuks lisa konjak. Vala tainas vormi. Küpseta 200ŗ C juures ahju alumises osas u 40 minutit. Kui keeks hakkab pealt tumedaks muutuma, aga ei ole veel seest küpsenud, siis aseta peale foolium. Võta kook välja, lase veidi jahtuda vormis, tõsta vormist välja ning lase jahtuda rätiku all.ServeerimisviisServeeri jahutatult.Lisandid

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee