Toidukordade retseptid

PÄRMITAINAST SŌŌRIKUD 

Toidutare, 2. september 2008, 08:15
Valmistamisaeg määramata.

Kogus: ühele

Koostisosad
2,5 dl piima
0,5 dl suhkrut
0,5 tl soola
0,5 tl peenestatud kardemoni
25 g presspärmi vōi 1 pk kuivpärmi
1 muna
0,5 kg (8 dl ) jahu
50 g margariini
KŪPSETAMISEKS:
1 liiter ōli
PEALE PUISTAMISEKS
2 dl suhkrut

Valmistamine
ValmistusviisValmista tavaline pärmitainas (nõuanded/küpsetamine). Kata tainas ja lase kerkida. Kerkinud tainas tõsta jahuga üle puistatud lauale ja jaga tainas neljaks. Rulli tükid pikkadeks kangideks ja lõika u 12 cm pikkused jupid. Keera tainajupid rõngaks ja suru tugevalt ühenduskohad kokku. Tõsta rõngad küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja lase rätiku all kerkida uuesti. Kuumuta õli paksupõhjalis nõus või wok-pannil 180ŗ -ni. Tõsta sõõrikud vahukulbiga õlisse, NB! tainas paisub küpsemisel. Vajadusel keera sõõrikuid vahukulbiga ringi, et küpseks korralikult mõlemalt poolt (u 1 minut). Seejärel tõsta sõõrikud vahukulbiga mitmekordseks keeratud köögipaberile ja lase nõrguda. Võta paberkott, vala suhkur kott, lisa mõned kuumad sõõrikud ja raputa kotti. Nii kattuvad sõõrikud üleni suhkruga. ServeerimisviisServeeri veidi jahutatult.Lisandid

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee