Toidukordade retseptid

PÄRMITAINAST SŌŌRIKUD 

Toidutare, 2. september 2008, 08:15
Valmistamisaeg määramata.

Kogus: ühele

Koostisosad
2,5 dl piima
0,5 dl suhkrut
0,5 tl soola
0,5 tl peenestatud kardemoni
25 g presspärmi vōi 1 pk kuivpärmi
1 muna
0,5 kg (8 dl ) jahu
50 g margariini
KŪPSETAMISEKS:
1 liiter ōli
PEALE PUISTAMISEKS
2 dl suhkrut

Valmistamine
ValmistusviisValmista tavaline pärmitainas (nõuanded/küpsetamine). Kata tainas ja lase kerkida. Kerkinud tainas tõsta jahuga üle puistatud lauale ja jaga tainas neljaks. Rulli tükid pikkadeks kangideks ja lõika u 12 cm pikkused jupid. Keera tainajupid rõngaks ja suru tugevalt ühenduskohad kokku. Tõsta rõngad küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja lase rätiku all kerkida uuesti. Kuumuta õli paksupõhjalis nõus või wok-pannil 180ŗ -ni. Tõsta sõõrikud vahukulbiga õlisse, NB! tainas paisub küpsemisel. Vajadusel keera sõõrikuid vahukulbiga ringi, et küpseks korralikult mõlemalt poolt (u 1 minut). Seejärel tõsta sõõrikud vahukulbiga mitmekordseks keeratud köögipaberile ja lase nõrguda. Võta paberkott, vala suhkur kott, lisa mõned kuumad sõõrikud ja raputa kotti. Nii kattuvad sõõrikud üleni suhkruga. ServeerimisviisServeeri veidi jahutatult.Lisandid