Küpsetamata magustoidud
4. jaanuar 2005, 11:59

Rummi-rosinaparfee

Rummi ja rosinatega pooljäätis.

Kogus: ühele

Koostisosad
3/4 dl rosinaid
3/4 dl rummi või magusat veini
kakaod
1 kogus parfee põhiretsepti järgi tehtud parfeed
KAUNISTUSEKS:
riivitud shokolaadi

Valmistamine
Leota rosinaid rummis või veinis vähemalt 4-5 tundi või järgmise päevani. Valmista parfeesegu parfee põhiretsepti järgi, aga sega enne kuumutamist potti muna-veesegu hulka kakaopulber. Lisa rosinad ja rumm või vein koos vahustatud koorega. Vala parfeesegu külmutamist kannatavasse vormi ja pane sügavkülma vähemalt 4 tunniks, veel parem järgmise päevani. Võta parfee sügavkülmast välja 15 minutit enne serveerimist, kasta vorm hetkeks kuuma vette ja löö parfee serveerimisvaagnale. Kaunista riivitud shokolaadiga.