Kalatoitude retseptid

Merehõnguline pitsa 

Toidutare, 4. jaanuar 2005, 09:50
Pärmitainast põhjaga pitsa tuunikala, krevettide, rannakarpide ja oliividega.

Kogus: ühele

Koostisosad
PITSAPÕHI:
1 1/2 dl vett
20 g pärmi
1/2 tl soola
2 sl õli
u 3 1/2 dl nisujahu
TÄIDIS:
1-2 dl pitsa tomatikastet (vaata kastmete alt)
1-2 küüslauguküünt
1/2-1 purk (100-200 g) tuunikala
100 g kooritud krevette
1 purk (u 100 g) rannakarpide vesihoidist
6-8 musta oliivi
2 tl punet
3/4 tl tüümiani
3-4 dl riivjuustu

Valmistamine
Lahusta pärm käesoojas vees. Lisa sool, õli ja vähehaaval jahu. Sõtku tainas pehmeks tihedaks palliks kas köögikombainiga või käsitsi. Jäta tainas natukeseks ajaks kaetult sooja seisma. Rulli tainas suureks kettaks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud plaadile. Lase tainal kaetuna kerkida u 20 minutit. Sulata krevetid ja nõruta rannakarbid. Kata kerkinud põhi tomatikastmega. Pane peale tuunikala, krevetid, rannakarbid, oliivid ja maitseained. Raputa pitsale riivjuustu. Küpseta pitsat 250 kraadi juures ahju keskosas 12-14 minuti.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee