Linnuliha retseptid

MALTA KÜPSETATUD RIIS 

Toidutare, 21. september 2008, 09:12
Küpsetatud riis Malta moodi kanahakklihaga. Roog kannab Maltal nime Ross fil-forn ning on rahvusvaheliselt väga tuntud. Valmistamisaeg u 60 minutit.

Kogus: ühele

Koostisosad
2 kotikest (250 g) eeltöödeldud riisi
300 g kanahakkliha
3 dl vett
1 kanaleemekuubik
3 tomatit
3 loorberilehte
1/2 tl piprasegu
1/2 tl aroomisoola
1/2 basiilikut
maitse järgi piparmünti
3 muna
3 dl piima
3 sl teravamaitselist juustu

Valmistamine
Valmistusviis
Keeda riis soolakas vees peaaegu pehmeks ja jahuta sõelal külma veega. Kasta tomatid sõelaga keeva vette ja tõmba koor maha. Kuumuta kanahakkliha pannil kergelt läbi, lisa kohe tükkideks lõigatud tomatid, vesi ja pudendatud leemekuubik. Lase keema tõusta ning seejärel vaikselt haududa, maitsesta soovikohaselt. Sega nõrgunud riisi hulka piima ja juustuga lahtiklopitud munad ning sejärel lihakaste, millest loorber on välja võetud. Kalla segu rasvainega määritud vormi ja lase 200 kraadi juures 40 minutit ahjus küpseda.
Serveerimisviis
Serveeri kohe pärast valmistamist.
Lisandid

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee