Lõunasöögi retseptid

KALATASKUD 

Toidutare, 25. september 2007, 06:38
Nuudlitainast ruutude sisse pandud mereandide raguu. Valmistamisaeg määramata.

Kogus: ühele

Koostisosad
TAINAS:
400 g nisujahu
4 muna
3 sl toiduõli
1 tl soola
KALARAGUU:
200 g merikeelfileed
150 g Norra merivähke
100 g kammkarpe (konserveeritud)
30 g võid
250 ml valget veini
125 ml vahukoort
soola
1 sl toiduõli
basiilikulehti

Valmistamine
ValmistusviisSõtku jahu, munad, toiduõli ja sool siledaks tainaks ja jäta kaetult u 2 tunniks seisma. Rulli tainas jahusel aluspinnal õhukeselt laiali ja lõika 8 ruutu (15x15 cm). Aseta tainas kergelt jahusele köögirätikule. Kalaraguu jaoks loputa ning tupsuta kuivaks kala ja vähid. Tükelda fileed, koori merivähid ja nõruta kammkarbid. Hauta neid mõnda aega pannil sulatatud võis, tõsta välja. Vala praevedeliku hulka valge vein ja keeda kaste kokku. Sega kastmesse vahukoor ja maitsesta soolaga. Tõsta kala, vähid ja karbid uuesti kastmesse ja lase veidi aega tõmmata. Tõsta tainaruudud kergelt soolasesse keeva vette, lisa õli ja keeda u 2 minutit, tõsta vahukulbiga välja. Pane raguu tainatükkidele ja keera tainanurgad peale. Garneeri basiilikulehtedega ja serveeri kohe.ServeerimisviisServeeri kohe pärast valmistamist.Lisandid