Lõunasöögi retseptid
4. veebruar 2006, 11:20

VÄHID TILLIKASTMES

Jõevähid tilli-koore-veinikastmes. Valmistamisaeg määramata.

Kogus: ühele

Koostisosad
24 jõevähki
kimp supirohelist
10 g köömneid
soola
1/2 väikest salatikurki
2 shalottsibulat
kimp tilli
100 g võid
100 ml kuiva valget veini
100 ml kuiva vermutit
100 ml vahukoort
soola
värskelt jahvatatud musta pipart

Valmistamine
ValmistusviisHarja vähid korralikult külma vee all puhtaks. Puhasta, pese ja haki jämedalt supiroheline. Pane vähid koos supirohelise ja köömnetega keeva soolaga maitsestatud vette ning keeda u 10 minutit. Võta vähid välja ja nõruta. Lõika pestud kurgist lusikaga välja väikesed kuulid ja hauta neid vähipuljongis u 5 minutit. Koori ja haki peeneks shalottsibulad. Loputa, kuivata ja haki peeneks till. Hauta shaltottsibulaid pannil 50 g sulatatud võis, vala peale vein, vermut, vahukoor ja 4 sl vähipuljongit ning keeda kaste kokku. Maitsesta tilli, soola ja pipraga ning klopi tükkidena sisse ülejäänud või. Eralda vähisabad koortest ja lisa koos kurgikuulikestega kastmesse.ServeerimisviisServeeri kohe pärast valmistamist.LisandidVäikesed võikartulid või riis.