Retseptid

MUNASÜLT HARAKPUTKEGA 

Toidutare, 21. aprill 2007, 18:56
Kauni välimusega roog munadest tarretises. Valmistamisaeg määramata.

Kogus: ühele

Koostisosad
6 muna
kimp harakputke (võib ka peterselli)
14 zhelatiinilehte
400 ml lihapuljongit
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
125 ml kuiva sherrit
valge veini äädikat

Valmistamine
ValmistusviisKeeda mune 10 minutit, "ehmata", koori ja viiluta. Loputa, kuivata ja haki peeneks harakputk. Leota zhelatiinilehti 10 minutit külmas vees. Vala puljong potti, lisa 500 ml vett ja lase keema tõusta, tõsta pott pliidilt. Maitsesta soola, pipra, sherri ja äädikaga. Suru zhelatiin lehtedest välja ja sega vedel zhelatiin kuuma puljongisse. Kalla vormi u 2 cm puljongit ja tõsta külmkappi tarduma. Pane tardunud puljongile pooled munaviiludest ja natukene harakputke, vala peale veidi vedelikku. Lase tarduda ja kata uuesti munade ning harakputkega kuni kõik komponendid on otsas. Viimaseks kihiks peab jääma tardunud puljong. Jäta sült ööseks külmkappi seisma. Enne serveerimist kasta vorm korraks kuuma vette ja raputa munasült ettevaatlikult vormist välja.ServeerimisviisEnne serveerimist peab seisma öö läbi külmkapis.Lisandid

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee