Kalatoitude retseptid

Uhhaa 

Toidutare, 29. august 2008, 08:57
Kontsentreeritud kalapuljong.

Kogus: ühele
Valmistusaeg:
Valmistamisaeg u 60 minutit.

Koostisosad
600 -800 g Värske kala (haug, latikas, koha, luts, ahven, tursk)
1 l Vesi
Porrulauk või sibul
Petersellilehed
Aedtill
2 -3 tera Must pipar
1 väike leht Loorber

Valmistamine
Kaladel eemaldatakse sisikond, lõpused ja silmad. Pestakse hoolikalt külma voolava vee all. Leem saab maitsvam, kui kasutatakse mitut kalaliiki koos. Suuremad kalad lõigatakse koos selgrooga tükkideks. Kalad pannakse külma vette ja aetakse keema. Riisutakse vaht, lisatakse maitseviljad ja keedetakse kaane all tasasel tulel 30-40 minutit. Vürtsid ja sool lisatakse keemise lõpupoole. Kalad tõstetakse vahukulbiga leemest välja. Leem lastakse 5 minutit seista, siis kurnatakse läbi sõelale asetatud marli. Kalaliha puhastatakse luudest. Serveerimisnõusse pannakse kalatükid, kuum puljong valatakse üle. Peale puistatakse hakitud tilli. Serveeritakse kalapirukatega.