Prantsuse köök
22. veebruar 2009, 12:09

Siidrine sibulapirukas

Kuldne ja mahlase maitsega suutäis, mis sobib hästi tee- ja kohvilauale. 

Koostisosad
TAINAS:
100 g võid või margariini
3 dl nisujahu
1/2 dl vett
TÄIDIS:
4-5 sibulat
1 1/2 dl siidrit (soovitavalt mitte väga magusat ja kanget)
1 sl võid
1 sl oliivõli
1 dl värskelt riivitud parmesaniu v. muud kõvat juustu
1 dl murendatud hallitus- või kitsejuustu
2 dl koort
4 munakollast
soola
musta pipart
värsket või kuivatatud tüümiani
kaunistuseks punase sibula rõngaid
kresssalatit (või muud maitserohelist)

Valmistamine
Näpi või- või margariinitükikesed ja jahu omavahel segi. Lisa vesi ja sega ühtlaseks massiks. Keera tainas kilesse, suru õhukeseks ja pane mõneks ajaks külma. Lõika sibulad rõngasteks ja kuumuta õli ning või segus klaasjaks, vala siider peale ja hauta, kuni vedelik on aurustunud. Klopi munakollased koorega lahti, maitsesta segu soola ja pipraga. Suru tainas keraamilise pirukavormi põhja ja külgedele. Küpseta eelnevalt 225 kraadises ahjus u 15 minutit. Seejärel võta välja ja pane täidis peale: sibulad piruka põhjale, lisa juust ja tüümian. Kõige peale kalla koore-munasegu ja küpseta, kuni see on hüübinud ja pealt kenasti pruuniks tõmbunud. Kaunista punase sibula rõngastega ja kresssalatiga (või muu maitserohelisega). Serveeri kohe pärast valmistamist.