Kalatoitude retseptid

Kergelt soolatud lõhe sinepikastmega 

Toidutare, 3. märts 2009, 09:48

Koostisosad
1 kg lõhefileed
5 koriandriseemet
1 sl suhkrut
1 1/2 tl värskelt jahvatatud musta pipart
1 tl jämedat soola
2 kimpu tilli
SINEPIKASTE:
1 1/2 sl teravat sinepit
1 sl suhkrut
2 sl veiniäädikat
5 sl ohakaõli
1 sl peeneks hakitud tilli
kaunistuseks salatilehti
1/2 tl roseepipart

Valmistamine
Lõika lõhefilee pooleks ja eemalda kõik luud. Purusta uhmris koriander ja sega suhkru, pipra ning soolaga. Määri segu kalatükkide sisepooltele. Pese, kuivata ja haki jämedalt till ning aseta kalale. Pane kalapooled kokku ja keera fooliumisse. Hoia külmas vajutise all 1-2 päeva. Vajutiseks sobib lõikelaud koos ühtlaselt jaotatud raskustega, nt konservikarpide või kaalukangidega. Keera vajutise all olevat lõhet mitu korda ringi. Kaabi vürtsid ära ja lõika lõhest õhukesed viilud. Sega kokku kõik kastmeained. Pane lõhe taldrikule koos veidikese kastme ja salatilehtedega. Riputa peale roseepipart. Ülejäänud kaste paku lauale eraldi nõus.