Lõunasöögi retseptid

Artišokid vinegretikastmes 

Toidutare, 14. märts 2008, 10:42
Maitsev köögiviljaroog

Kogus: ühele

Koostisosad
4 artishokki
sidrunimahla
soola
VINEGRETT:
1 shalottsibul
3 sl veiniäädikat
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
näpuotsatäis suhkrut
6 sl oliivõli
1 sö hakitud peterselli
1 tomat

Valmistamine
Pese artišokid, eemalda välimised väiksed lehed. Lõika terava noaga ära ülemine veerandik ja vars ning köögikääridega leheotsad. Lõigatud servad määri sidrunimahlaga. Pane artišokid keevasse soolasesse vette ja keeda kaanega kaetult madalal kuumusel u 30 minutit. Kahvli või noaga torgates peab olema vilja alumine osa pehme. Tõsta artišokid vahukulbiga veest välja ja lase sõelal nõrguda. Vinegreti jaoks koori ja haki šalottsibul ning suru läbi küüslaugupressi. Sega kokku äädikas, sool, pipar, suhkur, õli ja petersell. Kasta tomat kuuma vette, tee sisselõige ja libista nahk maha. Lõika tomat pooleks ja puhasta seemnetest, viljaliha haki kuubikuteks ja sega vinegreti hulka. 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee