Kalatoitude retseptid
18. veebruar 2005, 15:25

Klassikaline krevetikaste

Suurepärane lisand keedetud ja praetud kala juurde.

Koostisosad
150 g koorimata krevette
2 sl sulavõid
1 punane sibul
1 tl nisujahu
250 ml kuuma lihapuljongit
2 sl creme fraihe´i
1/2 tl tomatipastat
1 tl hakitud allikakressi või tilli
soola
värskelt jahvatatud valget pipart

Valmistamine

Koori krevetid. Kuumuta pannil või ja rösti selles 10 minutit krevetikoori. Kalla rasv läbi sõela potti. 
Koori ja haki sibul ning pruunista krevetikoorte praerasvas. Lisa pidevalt segades jahu ja puljong. Lase 15-20 minutit vaikselt keeda, lisa krevetiliha. Sega kastmesse creme fraiche ja tomatipasta. Maitsesta allikkressi või tilli, soola ja värskelt jahvatatud valge pipraga.