Tortide retseptid

Kohupiima-laimitort 

Triinu, 12. veebruar 2005, 14:56
Kohupiima ja toorjuustutort.

Kogus: ühele

Koostisosad
Põhi:
12 digestive küpsist
50 g šokolaadi
75 g võid
Täidis:
3 muna
1 dl suhkrut
250 g kohupiima
250 g toorjuustu
1 dl vahukoort
1 laimi mahl
125 g kuivatatud aprikoose
2 tl vanillisuhkrut
Kaunistuseks:
riivitud laimi koort

Valmistamine
Kuumuta ahi 175°C. Riivi shokolaad peeneks ja purusta küpsised, sega juurde sulatatud või. Vooderda lahtikäiva tordivormi põhi ja servad küpsetuspaberiga. Suru segu vormi põhja ja äärde. Klopi munad ja suhkur kergelt lahti. Sega omavahel toorjuust ja kohupiim, lisa munasegu ja vahustamata vahukoor. Pese laim ja riivi koor. Säilita laimi koor hilisemaks kaunistuseks. Pressi laimi mahl ja lisa ülejäänud massile. Lõpuks sega juurde tükeldatud aprikoosid ja vanillisuhkur. Kalla segu vormi ja küpseta 50 minutit. Jahuta täielikult ning kaunista riivitud laimikoorega.  

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee