Linnuliha retseptid

Kuuba tomatisupp 

Martin Hanson, 14. märts 2008, 11:11
 Jaan Heinmaa
Enamik Kuuba kohalikke toidumaitseid baseerub mõnel kindlal traditsioonilisel ürdil nagu pune, küüslauk, köömned ja loorber.

Kogus: neljale

Koostisosad
1 liiter Vesi alusleemeks
tomatisupi alus (pakist või purgist)
200 g Kanafilee
2 purki Purustatud tomatid
100 g päikesekuivatatud tomatid
200 g valged oad
100 g Hiina kapsas
100 g Kookospiim
50 g Kookoshelbed
3 tk Redis
100 g Riivjuust (või juust ribadena)
Sool
Must pipar
Suhkur
Basiilik (värske)
Harilik pune
köömned

Valmistamine
Keeda külma vette kas pakist või purgist tomatisupi põhi. Kui leem keeb, lisa purustatud tomatid, oad ja redis. Jäta podisema. Prae kanafilee kergelt ja viiluta õhukesteks ribadeks. Lisa potti hakitud hiina kapsas, riivjuust, kookospiim ja kookoselaastud. Enne maitsestamist lisa ka kanaribad ja keeda kenasti läbi. Lase temperatuuril podisedes tõusta. Lõpuks lisa pisut köömneid, punet ja basiilikut, sega taas ja tõsta tulelt.
Leem peaks olema ilusat punast tooni ja lõhnama magushapult.
Loe ka:
Supidieet meeste moodi

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee