Toidukordade retseptid

Ploomi-pähkli-küüslaugusalat 

Triinu, 12. veebruar 2005, 14:38
Salat kuivatatud ploomide, pähklite ja küüslauguga.

Koostisosad
500 g kuivatatud ploome
2 klaasi kreeka pähkli tuumi
3-4 küüslauguküünt
250 g majoneesi
20 g suhkrut
sidrunimahla
peterselli
soola

Valmistamine
Kuivatatud ploomid pesta korralikult, valada üle keedetud veega ja jätta ööpäevaks seisma.
Kui ploomid on pehmed, võtta kivid välja. Ploomid kuivatada. Pähklid ja küüslauk hõõruda uhmriga ühetaoliseks massiks. Asetada seejärel kaussi, maitsestada soolaga ning pidevalt hõõrudes kallata juurde sidrunimahl. Hõõruda seni, kuni segu muutub valgeks. Ploomid täita pähklimassiga, asetada klaasnõusse ja valada peale suhkruga segatud majonees. Riputada peale hakitud peterselli.
 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee