Toidukordade retseptid
12. veebruar 2005, 14:38

Ploomi-pähkli-küüslaugusalat

Salat kuivatatud ploomide, pähklite ja küüslauguga.

Koostisosad
500 g kuivatatud ploome
2 klaasi kreeka pähkli tuumi
3-4 küüslauguküünt
250 g majoneesi
20 g suhkrut
sidrunimahla
peterselli
soola

Valmistamine
Kuivatatud ploomid pesta korralikult, valada üle keedetud veega ja jätta ööpäevaks seisma.
Kui ploomid on pehmed, võtta kivid välja. Ploomid kuivatada. Pähklid ja küüslauk hõõruda uhmriga ühetaoliseks massiks. Asetada seejärel kaussi, maitsestada soolaga ning pidevalt hõõrudes kallata juurde sidrunimahl. Hõõruda seni, kuni segu muutub valgeks. Ploomid täita pähklimassiga, asetada klaasnõusse ja valada peale suhkruga segatud majonees. Riputada peale hakitud peterselli.