Küpsetised
5. jaanuar 2005, 10:57

Hakklihamuffinid

Soolased muffinid. Paku lisandiks riisi või lintnuudleid ja meelepärast vürtsikastet.

Kogus: ühele

Koostisosad
500 g hakkliha
1 dl riivsaia
2 dl maitsestamata jogurtit
1 sibul
1 küüslauguküüs
1 muna
1 tl soola
0,5 tl purustatud musta pipart
TÄIDIS::
200 g juustu
2 tomatit
12 kivita oliivi
värsket või kuivatatud basiilikut

Valmistamine
Sega riivsai suures kausis jogurtiga ja jäta 10 minutiks paisuma. Lõika sibul noaga hästi peeneks ja sega käsitsi või mikseri taignakonksude abil kokku ülejäänud ainetega. Kummuta hakklihataigen lõikelauale, vajuta tasaseks ja jaga suure noaga 12 osaks. Määri 12 õõnsusega muffinipann rasvainega ja riputa riivsaiaga üle. Jaga taignaportsjonid õõnsustesse ja suru vastu servi, jättes keskele vaba ruumi täidise jaoks. Kuna hakklihasegu tõmbub kokku, võiksid muffinid esialgu ulatuda õõnsuste servast kõrgemale. Riivi juust jämedalt, lõika tomatid ja oliivid (ning basiilikulehed) peeneks. Pane igasse vormi veidi riivjuustu, selle peale tomati- ja oliivitükikesi, puista peale basiilikut. Jaga kõige peale riivjuust ja küpseta 200° juures 30 minutit. Hakklihapätsi jaoks tõsta taigen küpsetuspaberile ja vajuta märgade või õliste kätega umbes 1 cm paksuseks ristkülikuks. Sega kõik täidiseained kokku ja tõsta lusikaga pikaks reaks hakklihaplaadi keskele. Tõsta taigna servad täidise peale ja näpi tihedasti kinni. Tee sedasama ka rulli otstega ning silu kogu pind õliste kätega läikivaks. Tõsta rull sobiva suurusega vormi ja küpseta 200° juures 35-40 minutit.